A szolgáltató-választás 7 legnagyobb hibája

Amikor szolgáltatókat választunk, nagyon körültekintőnek kell lennünk. Viszont az idő rövidsége, az átgondolatlanság vagy a félénkség miatt bizony beleeshetünk olyan csapdákba, amiket ki tudtunk volna kerülni.

De melyek a legnagyobb hibák, amelyeket elkövethetünk?

Már láttam egy lagzin

Előfordul, hogy elmegyünk egy lagziba, és megtetszik a ceremóniamester stílusa. ezzel nincs is gond. Egy kisebb városban azonban, ha elhívod a sztárceremóniamestert/vőfélyt, előfordulhat, hogy ugyanazt a show-t fogja előadni, amit az előzőn.

Ezt megelőzheted azzal, ha külön megkéred, mely elemeket hagyja ki vagy milyen más játékokkal tudnátok színesíteni az esküvőt. Ha ugyanis egy társaságban kezd nagyon népszerű lenni egy vőfély, az a harmadik vagy negyedik lagzin már igen unalmas tud lenni.

Olcsó helyszín

A túl olcsó helyszín vagy bármilyen szolgáltató gyanús lehet. Ilyenkor érdemes fórumokat olvasni, ismerősöket megkérdezni, az interneten utánakeresni a szolgáltatónak. Persze, lehet, hogy semmi gond nincs vele, és isteni szerencsétek van, de azért jobb óvatosnak lenni.

Sajnos ugyanis az olcsó húsnak híg a leve.

Az elsőt kiválasztani

A legnagyobb probléma, ha megállunk az elsőnél, akivel találkozunk, és már le is szerződünk. Ahogy halad a szervezés, úgy találtok rá jobbnál jobb lehetőségekre.

Nem szabad sokáig húzni a válogatást, de mindig jó, ha ugyanarra a szolgáltatásra több ajánlatot is bekértek. Ezzel felméritek, milyen lehetőségeitek vannak, és lehet, új dolgokat is felfedeztek az igényeitek között.

Sorrend

Várostól függ, milyen kínálat van a szolgáltatókból, de az biztos, hogy van 3 szolgáltató típus, amit minél hamarabb meg kell találnotok.

Helyszín – A kiválasztott helyszín szabad kapacitása határozza meg az időpontot, így minden más szolgáltatóval való tárgyalást is. Így ez legyen az első, amit megkerestek.

Vőfély/Ceremóniamester – A legjobbakat itt hamar elkapkodják. Van olyan, hogy már egy évvel előtte nem lehet valakit felkérni. Érdemes velük is sietni.

Ilyen szolgáltató még a: zenekar/dj, akik kapacitása szintén véges, egy estére csak egy helyszínen tudnak ott lenni, ezért jó minél hamarabb lecsapni rájuk.

Nincs papír

Sajnos ez az egyik leggyakoribb hiba, amit a párok el szoktak követni. Érdemes mindent lepapírozni, szerződést készíteni, mivel ha csak szóban állapodunk meg, akkor bizony az esküvő folyamán lehetnek fennakadások. De minek, hiszen ismerős ismerőse, aki dolgozni fog nekünk? – teszed fel a kérdést.

Ez azonban még nem garancia arra, hogy minden meglesz, amit kértetek. Ha a szolgáltat nem ajánl fel szerződést, akkor is készíts egyet az első megbeszélés után, amiben összefoglalod a megbeszélteket. Így elkerülheted a későbbi: „De erről nem beszéltünk” – kijelentéseket.

Plusz megrendelések

Ha valamire úgy érzed, nincs szükségetek, ne hagyjátok magatokat rábeszélni. Például helyszíneknél fordulhat elő, hogy csomagban olcsóbbnak tűnnek a tételek, viszont csak opcionálisak. Ha nem akarsz koktélbárt, gyümölcsszigetet vagy akármit, amit az árajánlatba beletesznek, nem kell választanod.

Á, azt nem lehet

Sokszor a bevett szokások szerint szeretnek dolgozni a szolgáltatók. Ha nem kínálják fel a változtatás lehetőségét, akkor is érdemes rákérdezni. Sokszor meg lehet oldani például, hogy a hely által kínált dekor kompozícióba plusz elemeket behelyezzünk, ám ezt van, hogy nem szívesen csinálják meg, ezért elsőre nemet mondanak.

Ne felejtsd el, hogy te vagy az ügyfél, és ha minden kívánságodat nem is lehet teljesíteni, azért sokat mégis.

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2020 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?