2015 legjobb szerelmes számai

Összegyűjtöttem az év 10 +1 legromantikusabb zeneszámát, amelyek bármilyen esküvőn megállnák a helyüket. 2015 zenei felhozatalában elvétve találni lehet néhány szerelmes számot is, ez azt igazolja, hogy még nem vette át teljesen az uralkodást Nicki Minaj és Justin Bieber – bár bevallom, szerintem pozitív irányba változtak mindketten, legalábbis a számaikat illetően.

Mindenesetre a legtöbb szám olyan semmitmondónak hatott számomra, mint a rántott halrudacskák egy óriási pizzaszelet helyett. Belegondolva viszont, lehet, hogy az én zenei ízlésem szűkült be az évek során, arról nem is beszélve, hogy mi történik olyankor, ha végre találok egy olyan dalt, ami TÉNYLEG tetszik. (Szerencsére az Imagine Dragons imádatomat nemsokára rendesen kiadhatom magamból a január 20.-ai koncerten!!)

Eddigi tapasztalataim alapján, kijelenthető, hogy minden párnak megvan a közös száma, amit tuti, hogy szeretnének viszont hallani a nagy napjukon is. Egy jó DJ és/vagy zenekar dolga az, hogy ezt ismerje. Valamint, tisztában legyen a tiltólistás számokkal is, amiket egyáltalán nem szeretnének lejátszatni az esküvőjükön. Ezeken kívül, pedig kellenek a töltelékszámok, amik romantikusak és senki nem kornyikál közben az elvesztett szerelméről vagy arról, hogy milyen rossz volt a viszonya valamelyik alkoholista rokonával.

Az alábbi listában ezek a 2015-ös számok szerepelnek, amik megfelelnek a fentebbi követelményeknek és bátran választhatóak az esküvő bármely szakaszához.

1: Can’t Help Falling in Love With You

Oké, maga a szám nem annyira friss, ugyanakkor az Extra Gum reklámfilmjéhez a 25 éves Haley Reinhartot ( ex American Idol versenyző) kérték fel az eléneklésére, hogy megindító aláfestést biztosítson a két főhős szerelmi története alá. Annyira jól sikerült, hogy a reklám miatt Haley-nek újra beindult a karrierje (legalábbis népszerűbb lett, mint előtte), én pedig öt percet sírtam a reklám megtekintése után.

 

2: Love Me Like You Do

Ellie Goulding száma a Szürke ötven árnyalata című filmben csendült fel először február 14-én – a szerintem legértékelhetőbb jelenetnél, amikor Anastasia és Christian a felhők közt repültek – és sikere azóta is töretlen: kedvelt csengőhang, a Youtube első találata az e betű beírása után, és a rádiók slágerlistájának oszlopos tagja akkor is, ha már lassan egy év eltelt debütálása óta. Gyanítom, hogy a 2016-os esküvői szezonban is sokat fogjuk hallani.

 

3: Hold My Hand

A tavasz legvidámabb száma helyezést nálam Jess Glynne érte el a Hold My Hand című dalával. Az uu-uu-uu részek megadják az alaphangulatot. 😀

 

4: Like I’m Gonna Loose You

Meghan Trainor All About The Base dala után nem tudtam, hogy ő most tényleg ilyen jó vagy csak ez a száma lett telitalálat. Aztán jött szép sorban a többi sikerszám, és kezdtem belátni, hogy igen, végre népszerű lett valaki, akit az első perctől kezdve kedveltem. (Utoljára ilyen Jason Mraznál és a The XX-nél történt velem!) Aztán meg bummm, hirtelen csináltak egy romantikus dalt John Legenddel és már írhatok is róla a listámban.

 

5: Thinking Out Loud

Nem vagyok különösebb Ed Sheeran rajongó, de eddig még egyszer sem kellett elkapcsolnom miatta a rádiót, minden számában szeretek valamit. A Thinking Out Loudnak azonban a klipje is nagyon jó lett és tudom, hogy 2014 őszében jelent meg, mégis 2015-ben hallottuk a legtöbbet, és nem utolsó sorban az esküvői videóknak vagy táncoknak is kötelező eleme volt.

 

6: Sky Full of Stars

Nincs zenei lista Coldplay nélkül. Úgyhogy, itt a helye a Sky Full of Starsnak is. Nem is kommentálnám tovább.

 

7: Only One

Kanye West sem tétlenkedett idén – az Only One száma egész romantikusra sikeredett például, főleg, hogy a klipben a kis North is szerepel, a másik vendégszereplő, Paul McCartney mellett.

8: Perfect

A One Direction-ről még mindig megoszlanak a vélemények, akadnak, akik szerint kizárólag a 16 éves lányok kedvence lehet a fiúbanda. Ezt megcáfolva, a Perfect című számuk szerintem egy esküvőn is megállná a helyét.

 

9: Roses

A The Chainsmokers Roses dala üde színfolt lehet egy klasszikus, romantikus számokkal teletűzdelt lejátszási listának.

10: Lay Me Down

Sam Smith számain bármikor tudnék sírni, így próbálom kiszorítani őket a mindennapos zenei repertoáromból – főleg a Stay With Me-t. A Lay Me Down sem egy vidám nóta, de egy lassú tánchoz és az érzelmes pillanatokhoz mondhatjuk úgy is, hogy tökéletes.

 

+1: Only Love

Próbálok az objektivitás híve lenni, ugyanakkor ha nem törekednék az elfogulatlanságra, biztos, hogy a Mumford & Sons dalai lettek volna az első öt helyen. Az idei, Wilder Mind albumuk ment egész nyáron nálam – még az államvizsgához is erőt adott. A legeslegromantikusabb számuk pedig az Only Love – legalábbis az új albumról. Ha könyvet kéne írnom, amiben megkérik a főszereplő kezét az Eiffel-torony tetején, biztos, hogy írás közben ezt hallgatnám, hogy kellően elérzékenyüljek. (Kosztolányi is temetési szertartás vallási verseit énekelgette, miközben az Édes Annát írta, hogy visszazökkenjen a könyv hangulatába.)

Nem, sajnos nem tudom, ki és milyen alapon merte belassítani ezt számot..:D

Jó zenélést!

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2015/12/30/2015-legromantikusabb-zenei/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?