5 helyzet, amikor jobb, ha leveszed a gyűrűt

Az eljegyzési gyűrű gyönyörű, a szerelmet és a közös jövőt jelképezi, nem mellesleg pedig lehetetlen elkerülni a velejáró, elismerő pillantásokat és megjegyzéseket. Viszont van, amikor mégis inkább le kell venni.Megtörtént az eljegyzés, és mióta az ujjadra került a mesébe illő gyűrű, le sem akarod venni? Ez csak természetes. Viszont, ha nem szeretnéd, hogy veszítsen a csillogásából (és tudom, hogy nem!), amiért olyan sok bókot kapsz mostanában és, amiért rendszerint elképedve vagy elismerően mosolyogva, mégis irigykedve bólogatnak nőtársaid az utcán, a kisboltban, a kávézóban, az állatkertben, a mozipénztárban és a gyógyszertárban, nem árt, ha az alábbi 5 szituáció során nem viseled, inkább a polcon pihenteted legféltettebb ékszeredet!

1. Edzés

Mielőtt kezdetét venné a zsírégetés – vagy bármilyen sport -, és a közben természetes izzadás, jó ötlet megválni arra az 1-2 órára a csinos gyűrűtől. Ugyanis, ha hiszed ha nem, a gyűrűkhöz használt anyagok, mint a platina és az arany, egy bizonyos hőfokon megpuhulhatnak és akár az alakjukat is megváltoztathatják – magyarázta Mr. David Watling, a ‘Gyémánt Center’ igazgatója a BRIDES magazinnak. Hogyha az anyag meglazul, azt kockáztatod, hogy KIESIK a kő a helyéről. Ugye, hogy ilyenre senki nem vágyik és még a legrosszabb ellenségednek sem kívánnád, hogy a step padról nézze végig félholtan edzés közben, ahogyan elgurul a terem padlóján az eljegyzési gyűrűjéből a drágakő? Az esetleges gyűrű okozta ujjleszakadós sérüléseket, amelyekkel előszeretettel ijesztgettek a tesitanárok, inkább nem is hangsúlyoznám. Ha te sem szeretnél így járni, jobb, ha nem edzés közben villogtatod meg esküvői terveidet – legalábbis nem a gyűrűvel demonstrálva – és egy biztos helyen, például otthon hagyod a drágaságot.

2. Krémezés

A testápoló tejek, vajak, olajak és krémek nagyszerű hatással lehetnek a bőrödre, de nem az eljegyzési gyűrűdre! A túl sok krémréteg csökkentheti a kő ragyogását, és fakóbbá teheti az ékszert. Hogy megvédd a követ és a gyűrűt egy fölösleges, homályos filmrétegtől, várj, amíg teljesen megszárad a kezed krémezés után, és csak utána vedd vissza a gyűrűt!

3. Készülődés

Tudtad, hogy a különböző kozmetikumok, mint például a hajlakkok és a parfümök, amiket mi nők előszeretettel használunk minden nap, már talpig felöltözve, gyengíthetik a gyűrűd természetes fényességét? A Tacori eljegyzési és esküvői gyűrűkkel foglalkozó cég alapítója például azt tanácsolja, hogy, amint hazaérsz, de mindenképpen mielőtt még nekilátsz a szokásos esti rutinodnak, vedd le a gyűrűdet. Így nem árthat neki sem a fürdés, se a híres, nemrég említett krémezés, se a főzés. Reggel pedig indulás előtt vedd fel, miután behajlakkoztál és beparfümöztél mindent, amit kellett.

4. Úszás

Alapszabály: soha, de soha ne menj drága ékszerrel a tengerbe vagy a medencébe! Pláne ne az eljegyzési gyűrűddel. A klór és a sós víz sincs jó hatással az ékszerek anyagára, de a hideg vízben könnyen le is csúszhat a gyűrű az ujjadról. Ha pedig nem vagy profi búvár, lehet, hogy örökre búcsút inthetsz neki.

5. Takarítás

A takarítással nem csak az a baj, hogy elkerülhetetlenül neki fogod ütni valaminek a nagy suvickolás közben a gyűrűt és a drágakövet, hanem az, hogy az átlagos tisztítószerekben található vegyszerek – mint az ammónia vagy a klór – károsítják az ékszer felszínét, de akár még el is színeződhet tőlük.

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/05/31/5-helyzet-amikor-jobb-ha-leveszed-a-gyurut/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/!

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?