Az eper ezer változata

Hogy kellő tisztelettel ünnepeljük meg a legromantikusabb és legszebb gyümölcsünket, nagy vonalakban összegyűjtöttem, hányféleképpen használhatjuk fel egy esküvőn.

Miért szeretjük ennyire az epret?
 • Mert finom,
 • mert szép,
 • mert szinte mindenhez passzol,
 • mert jótékony hatással van a szervezetünkre,
 • mert diéta közben is fogyaszthatjuk,
 • mert magas a C-vitamin tartalma,
 • mert jól mutat a zöldségesnél a pulton,
 • mert jól mutat otthon a konyhapulton,
 • mert dekorációként is alkalmazható,
 • mert szebbé teszi a romantikus estéket,
 • mert tökéletes a palacsintához,
 • mert feldobja az anyák napi reggelit,
 • mert adni és kapni is öröm,
 • mert sokféle módon elkészíthető,
 • mert csokisan is isteni,
 • mert mindig felvidít,
 • mert ő mindig ott van nekünk,
 • mert semmihez sem hasonlítható,
 • mert az eper az eper.

A rövid eperhimnusz után, lássuk is végre, hogy egy esküvőn vagy egy csodálatos rendezvényen, hogyan alkalmazható kedvenc gyümölcsünk!

Haladjunk szépen sorban, kezdjük is az italokkal!

Frissítő limonádék

Az üdítők és frissítők éppen olyan fontosak, mint a különböző alkoholtartalmú koktélok és italok. Epres változatuk nem csak finom, hanem nagyon dekoratív is.

A tökéletes páros: pezsgő és eper

Ha egy ital és egy gyümölcs összeházasodhatna, azok tuti, hogy az eper és a pezsgő lennének. Olyan szoros köztük a kötelék és annyira passzolnak egymáshoz, hogy nyugodtan egybekelhetnének ők is az esküvőn. Ha erre nincs is lehetőség, legalább hadd legyenek egymás mellett a Te nagy napodon is! A The Strawberry Project Budapestnél megtalálható a legjobb minőség mindkettőből.

Gyönyörű koktélok

Strawberry Colada, Strawberry Daquiri – két olyan koktél, ami biztosan a női vendégek kedvence lesz – meg a férfiaké is lehet természetesen. Ha lesz koktélpult az esküvőn, gondoskodj róla, hogy friss eper is legyen, hogy díszíteni is lehessen az isteni italokat!

Epres ételek

Esküvői torta

Egy májusi lagzi elképzelhetetlen egy óriási epres vagy erdei gyümölcsös torta nélkül. Ha a dekoráció is vöröses, nyert ügyed van, tökéletes lesz az összhang! A torta ízéről már nem is beszélve…

Cupcake-ek és muffinok

Abban az esetben, ha valaki nem szeretne kizárólag eper tortát kínálni, nagyszerű választás lehet egy – minél nagyobb – tálca epres cupcake vagy muffin – így mégis lehet csempészni néhány epres falatot a desszertek közé.

Pohárkrémek

A különböző pohárkrémek nagyon dekoratívak, tulajdonképpen önmagukban is díszként funkcionálnak, ha szépen vannak elhelyezve egy asztalon. Kis adagok, nem telítődnek el tőlük a vendégek. Két étkezés között vagy egy könnyű desszert gyanánt is megállják a helyüket.

Saláták

Egyesek számára még a Hawaii pizzák térhódítása ellenére is meglepő lehet, hogy az alapvetően sós ételeket különböző gyümölcsökkel, édesebb ételekkel kombinálják – már a saláták terén is.Pedigvalóban nagyon különleges ízvilág érhető el, ha például az epret egy megszokott salátához adjuk hozzá.

Mindent a vendégekért

Vendégváró falatok

Mit csinálnak a vendégek, amíg nem kezdődik el a ceremónia és éppen csak megérkeztek az esküvő vagy az utána következő parti helyszínére? Pihennek az utazás után, várakoznak, beszélgetnek és… esznek! A The Strawberry Project által készített epernyársak és szépen dekorált eperszemek is tökéletesek lehetnek az olyan pillanatokra, amikor csak csipegetnének a vendégek, de azért szívesen kipróbálnának valami esküvői specialitást.

Csodálatos díszek

Esztétikusan elhelyezett dobozok tele eperrel vagy igazi eper szobrok? Óriási dekorációk is igényelhetőek már, hogy az eprekben gyönyörködni is lehessen.

Eperlekvár ajándékba

Jópofa ötlet, hogyha valaki szeret befőzni vagy nagyon-nagyon rajong az eperért és a lekvárokért, hogy köszönetajándék gyanánt házi készítésű lekvárokat adnak szép üvegekben a vendégeknek, amelyek még a menyasszony, vőlegény monogramjával is el vannak látva. Még lekváros palacsinta evés közben is a lagzi fog eszükbe jutni.

Egy doboznyi köszönetajándék

A korábbi, The Straberry Project Budapestet bemutató cikkemben már áradoztam az epres köszönetajándékokról, amelynek esetében a vendégek egy doboz vagy kis kosár epret kapnak. Szép és finom ajándék is egyben – az egyetlen hátulütője az, hogy biztosan nem fogják sokáig őrizgetni (jobb esetben, már a taxiban hazafelé megeszik).

Menyasszonyi csokor

Ma már mindenféle menyasszonyi csokorral találkozhatunk, csak a képzelet szabhat nekik határt – meg persze a virágkötők és dekorosok. Kicsit extrém megoldás ugyan, de miért ne választhatna magának valaki eprekből álló menyasszonyi csokrot? Nem lehet ugyan eltenni, de biztosan maradandó élményt okoz mindenki számára.

Természetesen eper alakú hintót, epres nyakkendőt, epres cipőt vagy ruhát is lehet készíttetni egy esküvőre, de azért a megszokott, visszafogottabb eseményeken leginkább ezekben a formákban lehet elképzelni az epreket. Szerintem, ezek közül is lehet bőven válogatni – remélem, mindenki talált köztük egy-két hasznos, a saját álomesküvőjébe is beépíthető tippet!
A The Strawberry Project Budapest pedig szívesen segít az ötletek megvalósításában is. Keressétek őket bátran Facebookon, Instagramon vagy az újonnan nyílt, gyönyörű üzletükben az Arany János utca 17. szám alatt!:)

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/02/26/az-eper-ezer-valtozata/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?