Bemutatkozó – Pátria Zenekar

A Házasodnál.com csapata lehetőséget biztosít az esküvői  szolgáltatóknak, hogy egy interjú segítségével bemutatkozzanak az oldalunkon. Ez alkalommal egy fiatal és vidám zenekarral ismerkedhetünk meg akiknek a zenéiben is a jó hangulat, a vidámság, repertoárjukban pedig az igényes muzsika  kapja a főszerepet.

 

 • Kedves Pátria Zenekar! Meséljetek a kezdetekről, mikor és kiben fogalmazódott meg a zenekar ötlete?
 1. Szabolcs: A zenekar ötlete tulajdonképpen a középiskolában, a zenetanárunkban fogalmazódott meg, amikor bemutatott minket egymásnak, azaz Tónit és engem. Nem mondta, hogy bármi szándéka lenne ezzel, de így visszagondolva talán sejtette, hogy ez lesz belőle.
 2. Zsófia: Én kiskorom óta énekesnő szerettem volna lenni. Már az álarcosbálokon is valamelyik énekesnőt képviseltem mindig, mint például Koncz Zsuzsát. Színpadon tudtam csak elképzelni az életemet. Tulajdonképpen a fiúk ötlete volt, hogy csatlakozzak a zenekarhoz, azt hiszem 2014 óta vagyok zenekartag. Tudtam, hogy itt Romániában nehezen tudnék másképp színpadon énekelni, így hát beleegyeztem.
 3. Tóni: Valóban, a középiskolában kezdtünk Szabival együtt zenélni és akkor már megfogalmazódott bennünk egy zenekar ötlete, ami később új tagokkal bővült.
 • Kérünk, mutatkozzatok be!

Pátria zenekar, esküvői zenészek

B.Szabolcs:  A zenekar minden tagja valamilyen oknál fogva már egészen kiskorában kapcsolatban állt a zenével, így nem csoda, hogy  a ,,rokonlelkek,, találkoztak. Még a kezdetekben csak ketten voltunk a bandában, Tóni és én, de a későbbiekben egyre többen kezdtek megismerni minket és egy szerencsés véletlen folytán Zsófi is kulcsfontosságú tagja lett a zenekarnak. A sok munka eredményeképp nagyon sok felkérésünk lett, így szükségszerű volt, hogy bővüljön a zenekar. Ha jellemezni kellene a zenekart néhány szóval akkor talán a következő szavak illenek rá a leginkább: hangulatos, humoros, jókedvű, precíz és pontos.

 1. Zsófia: Fontos az, hogy mindegyikünk a családból hozta a zene szeretetét. Már a szüleink is támogattak abban, hogy kamatoztassuk a zenei tehetségünket és persze nekünk is mindenünk a zene, mert nem erőltetve volt az a szüleink részéről az, hogy ezzel foglalkozzunk, hanem inkább csak támogattak, szabad akaratból döntöttünk a zene mellett. A zenekar összetartása nem csak a zenében nyilvánul meg. Segítünk egymásnak, mindig tanulunk egymástól, ez nagyon fontos dolog egy zenekarban. Mind jókedvűek vagyunk, értjük a viccet, jól érezzük magunkat zenélés közben.
 2. Tóni: A zenekar mai felállása nem régi még, talán 2 éves. Szabival ketten alapítottuk, majd folyamatosan bővültünk, először Zsófi, mint énekesnő, majd Szabika, mint szaxofonos lépett be a zenekarba. Mindig vidám, jókedvű és humoros hangulat jellemzi találkozásainkat, így ez a jókedv érződik a zenénkben is.
 • Mikor kezdtétek el ezt a szakmát, kis korotokban is zenéltetek?

 Pátria Zenekar

 1. Szabolcs: Én már kiskoromban elkezdtem megismerkedni a hangszerekkel. Először a hegedűvel majd később a zongora, gitár és más, leginkább népi hangszerek, de komolyabban középiskolás korom óta zenélek, amióta létezik a zenekar. Az én egyik legkedvesebb emlékem az első zenélésünk, ami egy garázsban volt. Itt kaptuk a Garázs-band nevet. A másik a közelmúltban történt, amikor Sepsin zenéltünk. Ha videóra vettük volna az oda és visszautat, felrobbanthattuk volna vele az internetet.
 2. Zsófia: Én kilencedik osztálytól a zeneiskola segítségével kezdtem megismerni a ,,teljes zenét” ami annyit jelent, hogy akkor kezdtem beletekinteni minden stílusú zenébe, és inkább a klasszikusba. Zongorázni tanultam, énektechnikát és gitározni kezdtem. Aztán zene egyetemre felvételiztem, elvégeztem a mesterit zenepedagógia szakon. Különbséget kezdtem tenni stílusok között, és rájönni, hogy a könnyűzene a mindenem. Néptánc együttesbe jártam, és ott szólistaként énekeltem népdalokat is. Kiskoromtól rengeteg zenét, rengeteg dalt meghallgattam, legyen az Kovács Kati, Koncz Zsuzsa, Zorán, Bródy, Illés zenekar, LGT. Ezekkel a dalokkal nőttem fel. Így hát inkább ragaszkodtam a könnyűzenéhez. Sőt inkább azt kezdtem számomra fontosabbnak érezni.

 A zenekarral kapcsolatosan nagyon jó élményeink vannak. Ha muzsikálás van és valami esemény, bármi érdekes történik már egymás pillantásából értjük, hogy mi a helyzet zenekaron belül. Ezek érdekesek, mintha egy külön shown vennénk részt.

 1. Tóni: Én, szüleim elmondása alapján, még nem tudtam beszélni, de a rajzfilmek dallamait már tisztán dúdoltam. Később, még selypítettem, de a Gyergyóditró felől… kezdetű nótát énekeltem, ahogy egy 2-3 éves gyerek tudja énekelni. Már ekkor felfigyeltek a körülöttem lévők a zenei hajlamra, amely egy ideig mellőzve volt. Keresztanyum zongorázik, és első osztályos koromban megkérdezték tőlem a szüleim, hogy lenne-e kedvem zenét tanulni. A válasz határozott volt: NEM! Majd eltelt 2 év és III. osztályban voltam egy családi összejövetelen, ahol nagyon tetszett, ahogy a zenészek zenéltek és kezdtem mondogatni szüleimnek, hogy szeretnék egy hangszert. Az elején fellángolásnak vélték, majd egy kis idő után, amikor már mindennapossá vált ez a kérésem, megvették nekem első hangszerem és kezdetét vette a zenei tanulás. 
 • Mivel foglalkoztok, mi a szakmátok a hétköznapokban  amikor nem zenéltek?
 1. Szabolcs. Én alsó tagozaton tanítok, mint tanító bácsi, illetve V-VIII-ban zenét és közel 10 éve kántorként is dolgozom.
 2. Zsófia: Arra szakosodtam, hogy zenét oktassak. Most végzek a mesterivel (2017-ben) zenepedagógia szakon. Zenét szeretnék tanítani, ezen kívül hobbiként próbálok betekintést nyerni a kerámiák készítésének, díszítésének technikájába is.
 3. Tóni: Én, hasonlóképpen Szabihoz, elemi osztályban tanítok, mint tanító bácsi. 
 •  Csak magyar dalokat jatszotok vagy tobb nyelvűt is?

B.Szabolcs: Repertoárunkban nem csak magyar, hanem angol és román dalok is vannak. Nem zárkózunk el semmi elől viszont személy szerint előnybe helyezem  az igényes muzsikát. Természetesen igyekszünk a megrendelő igényeinek és kéréseinek megfelelni, illetve helyet adni.

 1. Zsófia: Több nyelven is éneklünk dalokat, viszont szívemhez legközelebb a magyar nyelvű dalok állnak, amiben saját anyanyelvemen énekelhetek. Ez nem jelenti azt, hogy a többit nem szeretem elénekelni. Minden megrendelőnek próbálunk megfelelni.
 2. Tóni: Egyetértek az előttem szólókkal. 🙂
 • Mi a javaslatotok a Házasulandó párok számára? Szerintetek mi alapján válasszon zenekart az esküvőre készülődő Pár?

B.Szabolcs: Mindenképp olyan zenekart válasszon, akikben megbíznak és úgy gondolják, hogy velük a vendégek és ami a legfontosabb, ők maguk is meg lesznek elégedve. Én sem választanék olyan zenekart akik miatt egész éjjel idegesíteném magam 🙂

 1. Zsófia: Az új pár tudja azt, hogy milyenek lesznek a vendégek. Elsősorban azt kell figyelembe venniük hogy ők melyik zenekart szeretnék, viszont egy zenekarnak mulattatni kell az egész vendégsereget. Mindenképp olyan zenekart válasszanak akiket legalább egy picit ismernek, vagy amelyiknek a munkásságába már betekintést is nyertek.

E.Tóni: Az első és szerintem a legfontosabb szempont, hogy az új párnak tetszedjen a zenekar. Ha nem tetszik, akkor nincs értelme őket meghívni zenélni az esküvőre. Mindenkinek megvan az a stílusú zene, amit szeret és ennek megfelelően választhatják ki az ők stílusuknak megfelelő zenét játszó zenekart.

 • Mit gondoltok az internetes jelenlét fontosságáról?
 1. Szabolcs: Szerintem fontos, mert az emberek nagy része a különböző internetes portálokon jelen van, és ha mi is jelen vagyunk, meg tudnak hallgatni, illetve követni tudják a tevékenységünket, akkor máris ,,reális,, képet kap a zenekarról, így könnyebb a döntés.
 2. Zsófia: Mindenképp jó dolog. Segít az új párnak dönteni.
 3. Tóni: Mindenképpen fontos a jelenlét az interneten. A közelmúltban kérdeztek tőlem egy olyant, hogy, ti jártok-e zenélni, mert a Facebookon nem láttam.” Ugyanis addig a percig nem talțltuk fontosnak, hogy minden momentumot megosszunk az interneten.
 • Mi az elvárásotok a Házasodnál.com kösösségi oldaltól?  Szerintetek hasznos a   párok számára, akik az esküvőt tervezik?
 1. Szabolcs: Ezen az oldalon minden és mindenki jelen van, akár azt is mondhatnánk, hogy online Esküvői Expo. Szerintem ezzel meg is fogalmaztam az elvárásomat az oldal felé és a hasznosságát a párok részéről.
 2. Zsófia: Jó és hasznos dolog, szerintem jól fog működni.
 3. Tóni: Remélem, hogy jelenlétünk az oldalon meghozza az eredményt és nyithatunk egy más célközönség felé, akár Magyarország felé is. Bár az itthoni, úgymond a mieinknek zenélni a legjobb. 🙂
 • Melyek a kedvenc dalaitok? Vannak olyan dalok, amelyeket nagyon várjátok, hogy előadhassátok egy Lagzin?
 1. Szabolcs. Minden zenekarnak vannak kedvenc dalai, így nekünk is. Pl. Neoton, R-go, Bikini együttesek dalai. Én az Utcazenészt szeretném elénekelni, vagy valami hasonló jó dalt.
 2. Zsófia: Nagyon függ a vendégektől, hogy mit adhatunk elő, hogy ők mennyire igényesek. Vannak közös kedvenc dalok, és vannak egyéni kedvenc dalok is. Sokat fel tudok sorolni: Zorán, Eric Clapton, Homonyik, Demjén, más stílusú dalok: Várady Roma Cafe, stb.

Kedvenceim: Will always love you, Autumn leaves, Somewhere over the raibow, Ne várd a májust, Csönd éve, Hold ragyog a Dunán, Őszinte bohóc című dalok. Egyszerűen rengeteget fel tudnék sorolni J Például nagyon szeretem  amikor a fiúk éneklik a Minden percben c. dalt. Vagy együtt a Szép nyári nap vagy a Te lány c. dalt.

 1. Tóni: Nincsen különösebb kedvenc dalom, mindegyiket szeretem, amikor felcsendül.
 • Melyek azok a dalok, amelyeket a közönség a legjobban szeret?
 1. Szabolcs. A közönség véleményem szerint még most is az úgynevezett örökzöldeket kedveli, mint a Neoton: Gimmi-Gimmi, vagy Zoltán Erika: Szerelemre születtem, Remete lány c. dalai és ezekre még mindig szívesebben táncolnak, mint bármilyen más Jolly számra, na meg a rock, azt is nagyon szeretik és mi is, főleg én 🙂
 2. Zsófia: Igen, egyet értek Szabival. Örülünk annak is, ha igényesek a vendégek és nem kell minden igénytelen ,,nem zenének nevezett valamit” eljátszani, elénekelni.
 3. Tóni: Mindig fel kell térképezni a közönséget. Ha túlnyomóan középkorúak a vendégek, akkor az örökzöld dalok kell többségében szerepeljenek a repertoárban, ha viszont a fiatalok vannak többen, akkor már elő kell venni az újabb zenéket. (Bár személy szerint én sem szeretem az össze-visszacsilingelő, zenének nevezett valamiket.)

Pátria Zenekar plakát.

Köszönjük, hogy válaszoltatok a kérdéseinkre és örülünk, hogy tagjai vagytok a Házasodnál.com közösségnek!

A Pátria Zenekar profilját és elérhetőségeit itt találod, keresd fel őket bátran:

http://hazasodnal.com/tagok/eross_antal/profile/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?