Bemutatkozó – Szőcs Klára esküvői gyümölcsasztala

Amikor közeledik az esküvőnk napja azon kezdünk el gondolkodni, hogy mivel lehetne feldobni, hogyan lehetne egy kis különlegességet belevarázsolni.Ma egy olyan szolgáltatót mutatunk be aki segíthet ebben, kézzel faragott gyümölcsökből készít csodálatos, ehető díszítést amely biztosan elkápráztatja a vendégsereget.

  • Kedves Klára, mióta foglalkozol gyümölcsfaragással? Mesélj nekünk, hogyan ismerkedtél meg ezzel a szakmával?

Közel három éve kezdtem foglalkozni a zöldség-gyümölcs szobrászattal, faragással.
Egy kiállításon találkoztam legelőször a gyümölcsfaragással, nagyon megtetszett és azonnal eldöntöttem, hogy ezt a művészetet én is meg szeretném tanulni.

Két alkalommal vettem részt zöldség- és gyümölcsfaragó tanfolyamon és utána folyamatos gyakorlással képezem magamat.

Szőcs Klára esküvői gyümölcsfaragó

Szőcs Klára esküvői gyümölcsfaragó

  • Melyek azok a gyümölcsök, esetleg zöldségek amelyekből a legszebb díszek faraghatók?

Nagyon sok fajta zöldség és gyümölcs faragható. A nagyon friss gyümölcsökbe könnyebb, mert azoknak nem tűrődik meg könnyen a héja.

A zöldségek közül a sárgarépa, retek –fehér , piros és fekete retek- és cékla a kedvenceim, ezekből tartós virágcsokrot lehet készíteni.

Sütőtökbe is nagyon jól lehet faragni, annak is kemény a héja.

eskuvoi-gyumolcsasztal-hazasodnal.com-02eskuvoi-gyumolcsasztal-hazasodnal.com-03 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-03 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-04 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-05 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-06 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-07 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-08

A gyümölcsök közül az alma, mangó, sárgadinnye, görögdinnye nagyon szépen faragható. Kedvencem nincs, mindenikbe egyformán szeretek faragni, de a legmutatósabb a görögdinnye.
A három szín: a külső zöld, az alatta lévő fehér húsa és a piros húsa a dinnyének faragás során nagyon szépen érvényesül.

eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-09 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-10 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-11 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-12 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-13 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-14 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-15 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-16 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-17 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-18 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-19 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-20 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-21 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-22 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-23 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-24 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-25 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-26 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-27 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-28

  •  Vannak más anyagok is amelyekből faragsz?

Arra gondolva, hogy több ideig megmaradhasson az ajándékba adott faragott tárgy, szappanokba is elkezdtem faragni. Ezeket ajándékba, ünnepekre, nőnapra szokták ajándékozni a megrendelőim.

eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-29 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-30 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-31 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-32 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-33

  • Általában menyi időbe telik egy esküvői gyümölcsasztal elkészítése?

Ez változó, a vendégek létszáma határozza meg, hogy mennyi gyümölcsből kell készüljön a gyümölcsasztal, hány faragott gyümölcsöt kér a fiatal pár a gyümölcsasztalra. Minden munkát összeadva, 20 óra átlagban.

  • Volt már felkérésed távolabbi vidékről is?

Igen, készítettünk gyümölcsasztalt már Segesvárra, Csíkszeredába, Szentegyházára, Ivóba, Székelykeresztúrra.

eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-34 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-35 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-36 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-37 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-38 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-39

  • Mit a javasolsz a Házasulandó párok számára? Szerinted melyek azok a dekorációs elemek amelyekkel fel lehet dobni egy lagzi hangulatát?

A faragott gyümölcsökkel díszített gyümölcsasztal egy igen nagyon mutatós eleme az esküvőnek. Szép, látványos és ehető. Több féle megoldást is választhatnak az asztal díszítésére: a gyümölcsöket vegyesen vagy fajtánként külön válogatva helyezzük el a tárcákon. A hurkapálcára felsorakoztatott szőlőszemek a gyerekek egyik nagy kedvence.A gyümölcsöket fel lehet szeletelni és mint egy virágcsokor elhelyezni egy vázában.

eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-41 eskuvoi-gyumolcsasztal-szocs-klara-hazasodnal.com-42

A gyümölcsasztalt ki lehet egészíteni még apró édességekkel, csokiszökőkúttal is, nagyon talál a meleg csoki a banánnal, szőlővel, eperrel.

A házasulandó fiataloknak azt ajánlom, hogy amennyiben szeretnék, hogy vendégeik maradandó emlékkel távozzanak az esküvőjükről, lepjék meg őket egy kézzel faragott gyümölcsökkel díszített gyümölcsasztallal.

 

  • Mi a tapasztalatod, mennyire tetszik a vendégeknek a gyümölcsasztal?

Voltam olyan lakodalomban, amelyre én díszítettem a gyümölcsasztalt. Nagy örömömre szolgált, ahogy a vendégek folyamatosan a gyümölcsasztal körül forogtak, gyerekek, fiatalok, szüleik, nagyszüleik, fogyasztották el a gyümölcsöt.

A fiatal párok nagy lelkesedéssel számolnak be arról, hogy milyen nagy népszerűségnek örvendett a gyümölcsasztaluk, és teljesen elfogyott a gyümölcs az asztalról.

Nagyon felüdítő, frissítő hatású egy-egy kiadósabb fogás után.

 

  • Mi az elvárásod a Házasodnál.com közösségi oldaltól? Hol hallottál először rólunk?

Esküvővel kapcsolatos cikket kerestem az interneten és úgy találtam rá a Házasodnál.com közösségi oldalra.
Elvárásom ettől az oldaltól csupán annyi, hogy tartalmából adódóan minél több látogatót vonzzon ez az oldal, legyen tartalmas, folyamatosan frissülő hírekkel, cikkekkel ellátva, segítve ezáltal jó tanácsokkal a házasulandó fiatalokat.

 

Ha egyedivé szeretnéd varázsolni az esküvődet, akkor keresd fel Szőcs Klára profilját és lepd meg a vendégeidet egy faragott gyümölcsökkel díszített gyümölcsasztallal.

Szőcs Klára profilját és elérhetőségeit itt találod:

http://hazasodnal.com/tagok/klara_szocs/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?