D.I.Y. -Szép vázák borosüvegből

Otthon elkészíthető, pénztárcabarát dekoráció megmaradt borosüvegekből? Nem vicc! A csináld-magad akciók az esküvőkön is teret hódítanak.Az angol D.I.Y. – Do It Yourself magyarul csak “csináld magad!”- rövidítés már nem hangzik ismeretlennek a rutinosabb hobbi barkácsolók és kreatív nők körében. Nyilvánvaló volt, hogy az esküvői előkészületek alatt is helyet kapnak, hogy a menyasszonyok otthon, gyorsan, olcsón és szinte játszva készíthessenek el egy-egy apróbb kelléket.

Hiszen a D.I.Y. ötleteknek ez a lényegük: hogy bárki könnyedén megvalósíthassa otthonában, a bolti ár töredékéért és, hogy az elkészült alkotás pontosan olyan legyen, mint, amilyet ő szeretne.
És milyen jó érzés egy általunk készített tárggyal büszkélkedni!

Nos, egy menyasszonytól sem várnám el, hogy megvarrja a saját ruháját vagy faragjon egy hintót a garázsban, de például a dekoráció az az elem, amit a szervezés mellett is támogatni lehet néhány otthoni praktikával és egyedi ötlettel. Most egy ilyen dekorációs elemet találtam nektek a Pinterest oldalt bújva.

Nem kell más, csak néhány feleslegessé vált üres boros vagy akár sörös üveg, illetve az üvegfestékek. A festék lehet fújós vagy a hagyományos “kenegetős” verzió is, attól függően, hogy ki-milyen mintát szeretne elkészíteni – ám, fontos, hogy jó minőségű és lehetőleg magasfényű legyen.
Különböző kategóriákba szedtem a hasonló elven alapuló D.I.Y. vázákat és ötleteket.

Arany és ezüst

Üde pasztell

Átlátszó üvegek, gyönyörű virágok

Van olyan, amikor nem kell túlbonyolítani az asztali dekorációt és festékre sincs szükség ahhoz, hogy szép vázákat kapjunk. Különösen akkor, ha az üvegek formája egyedi vagy az eredeti színük illeszkedik a lagzi helyszínéhez és a stílushoz. Egy, egy szalag és pár szál virág bőven elég ahhoz, hogy feldobjuk az átlátszó üvegeket.

Egyszerű, de nagyszerű

Ha spárgával vagy madzaggal szeretnénk dekorálni, még egyszerűbb lesz a dolog. Csak ragasztóra és a kötöző-anyagra lesz szükség és voilá, kész is a rusztikus hatású vázánk!

Multifunkcionális megoldások

Nekem eszembe sem jutott volna, hogy gyertyát dugjak egy borosüvegbe, hogy így egy teljesen egyedi, sehol máshol nem látott dekorációs elemet kapjak végeredményül: a vázagyertyát. Sőt, a fáról lelógatott üvegek sem lebegtek a lelki szemeim előtt, amik tökéletesek lehetnek egy könnyed, nyári, kerti lagzihoz. Mire nem jó a Pinterest? Most már létezni sem tudnék a vázagyertya gondolata nélkül!

Különleges csillogás, extrém színek, félig festett üvegek

Fogj két marék csillámport, kend rá az üvegre és gyönyörködj a csillogó vázában! Így is szólhatna az alábbi képeken látható vázák elkészítéséhez szóló utasítás, ám valószínűleg, ennél bonyolultabb a történet. Először le kell festeni, majd utána jöhet a sok csillámpor. Szürke vagy sötétebb színekben is érdemes gondolkozni, sőt azt az ötletet sem kell elvetni, hogy csak félig festjük ki a borosüvegünket. Néhány ragasztószalag önkéntes közreműködésével ezt elég könnyen meg lehet oldani, s ily módon, akár többféle stílust is kombinálhatunk.

Remélem, mindenki kedvet kapott az otthoni váza, akarom mondani borosüveg, festéshez és már isszátok is a fröccsöket, hogy minél több üres üveggel büszkélkedhessetek! Ha inspirációra van még szükségetek, írjátok be a wedding decor bottle kulcsszavakat a Pinterest keresőjébe és még vagy 100 ilyen képet fogtok találni. (Bár a legszebbeket természetesen itt láthattátok.)
A menyasszonyoknak külön ajánlom, hogy, ha eddig valamilyen okból kifolyólag nem tettétek, regisztráljatok a Pinterestre, hiszen rengeteg szuper D.I.Y. ötletet találhattok!

Bejelentés

Mivel szeretném kicsit személyesebbé tenni a blogot és releváns információkat, inspirációkat szolgáltatni Nektek, ezért úgy gondoltam, hogy az empirikus úton szerzett tapasztalataimat is meg fogom osztani veletek néha-néha. Éppen ezért – és mivel van itthon néhány felesleges borosüvegünk – el fogok készíteni néhány ilyen vázát, aminek a folyamatát dokumentálni fogom és megosztom a veletek, ha jól sikerül, ha nem! 😀

Tehát, maradjatok a Princesse Jourral, hiszen nemsokára élőben láthatjátok a bénázásomat az üvegfestékekkel vagy videó vagy képformátumban!

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/03/20/d-i-y-szep-vazak-borosuvegbol/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?