GW dekor tipp: virágból napernyőt

Szeretném hangsúlyozni, hogy alapvetően egy igazán minőségi esküvő esetében nem vagyok híve a DIY, vagyis a Do it Yourself megoldásoknak. Nem azért, mert egy menyasszony, vagy egy vőlegény ne lehetne ügyes kézműves, hanem azért, mert számtalanszor tapasztaltam, hogy annyi tennivalója akad az ifjú párnak, hogy egy saját készítésű ajándék, dekoráció, vagy bármi más már csak a legutolsó pillanatra jut. És ilyenkor ahelyett, hogy egy kipihent és mosolygós menyasszony érkezne meg felszabadultan, ráérősen, sokszor az utolsó hajnal a dekoráció tökéletesítéséről szól, nem pedig az energiatartalékaink megfelelő felhasználásról.eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_01

Ez pedig szinte az egyik legfontosabb dolog egy esküvő során: a felkészülés nem csak a ruháról, az ételről és a külcsínről szól, hanem önmagunk felkészítéséről is. Lelkileg, testileg egy olyan közös út előtt állunk, amelyre érdemes maximálisan feltöltődve megérkezni. Higgyétek el, érdemes a dekorációt is olyan szakemberekkel elkészíttetni, akiknek ez a hivatásuk. Persze jó ötleteket sosem árt adni, és ezzel segíteni a munkájukat, hiszen ettől fogjátok azt érezni: TI vagytok benne ebben az egészben. A Ti stílusotok, a Ti világotok. Ezért mutatom most be ezt, az egyébként rendkívül könnyen elkészíthető és különleges napernyőt, melyet  egy szakértő kéz, profi virágkötő és dekoros, nagyjából 10 perc alatt készít el. Aki viszont nem profi, annak valószínűleg hosszú órákat kell szánnia rá. És a végeredmény sem biztos, hogy ennyire tökéletes lesz.

Hozzávalók:

– a green wedding alapja, hogy a környezetet óvjuk, fenntartható esküvő esetében tehát ilyen dekorációra nem  vágott virágot használunk, hanem selyemvirágot mindenféle méretben: bazsarózsa, orchidea, angol rózsa barack, fehér, rózsaszín, pasztell narancs, halvány zöld színekben

eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_02

– kis körméretű napernyők

– ragasztópisztoly

– kertész olló

Az egésznek az a titka, hogy mivel fogalmunk sincs előre, mennyi virágra lesz pontosan szükségünk, ezért egy nagyjábóli mértani közepet kalkulálva odaragasztjuk a legnagyobb virágot,  a napernyő csúcsától picit eltolva.  Ezt kezdjük el körbe-körbe haladva kirakni. Szépen, sorban, a méretezést tartva, a legnagyobbtól haladva a legkisebbek felé. Türelemjáték, de már az elejétől annyira kikapcsol a látható eredmény szépsége, hogy egy jó dekorosnak ez meg se kottyan. Ha pedig kész, kicsik és nagyok előszeretettel forgatják majd, meglátjátok!:)

eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_03 eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_04

A napernyő felülnézetből:

eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_05

És a végeredmény:)

eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_06

eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_07
eskuvoi_dekoracio_viragbol_napernyo_hazasodnal_08

forrás: greenweddingshoes.com

Madarász Zsuzsi, Green wedding esküvőszervező

Olvassátok Madarász Zsuzsi hasonlóan érdekes cikkeit: http://greenwedding.blog.hu/

Jelenlegi magyar nyelvű cikk forrása: http://greenwedding.blog.hu/2016/03/18/gw_dekor_tipp_viragbol_napernyot

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?