Hogyan lehetne kényelmesebb a cipőm?

Magassarkúban járni művészet? Nem akkor, ha kipróbálod ezt a 10 hasznos tippet!

A szép cipők általában nem túl kényelmesek. Az esküvőn pedig a lehető legszebb cipőt szeretnénk viselni – ebből egyenesen az következik, hogy nagyon-nagyon nem lesz kényelmes. Sajnos ezzel nincs mit tenni: a magas sarkak nem lesznek kisebbek és ugyanúgy fájni fog a lábunk egy idő után. Viszont, a szorítás, a nyomás, illetve a szoros pántok ellen lehet védekezni, ahogyan azt is el lehet érni néhány jól bevált praktikával, hogy egy egész estét kibírjunk magas sarkakon. Sőt, a túl kicsi vagy túl nagy cipőkre is van megoldás!

1)Fújd be a pántokat dezodorral!

A megfelelő magas sarkú kiválasztásánál biztos sokan figyelmeztettek, hogy olyan cipővel haza se menj, aminek nincs pántja. Milyen okos gondolatnak tűnt! Viszont, a pántok is tudnak igazán kényelmetlenek, sőt egyenesen szorítóak lenni, a kidörzsölődött bőrfelületekről és sebekről, amit egy túl szorosra húzott pánt képes okozni, pedig ne is essen több szó! Fújd be dezodorral a pántokat, így egy védőréteg alakul ki a bőröd és a pánt között. Voilá, viszlát irritáció!

2)Szerezz be zselés talpbetétet!

Ciki vagy nem ciki, jobb beszerezni néhány zselés talpbetétet. Ne érezd magad hibásnak, egyszerűen szükséged lesz rá ezen a hosszú napon, több okból is. Először is, hogy ne csúszkáljon a lábad, másodszor meg a kipárnázás miatt. Hidd el, senki nem fogja észrevenni! Pláne, hogy a drogériákban kapható betétek többnyire átlátszóak, de Ebayről is válogathatsz láthatatlan talpbetéteket, amelyeket pár száz forintért meg is kaphatsz!

3)Próbáld ki a talp párnát!

Ha a zselés talpbetétekben nem bíznál meg valamilyen oknál fogva, és sokkal szívesebben helyeznél lábujjaid alá egy kispárnát, akármennyire is bizarrul hangzik, már erre is van lehetőség. Képzelj el egy Barbie-párnát, amit ráakaszthatsz a lábujjadra, majd az tökéletes alátámasztást nyújt anélkül, hogy bárki is észrevenné! (Maximum arra lesznek figyelmesek a vendégek, hogy túlságosan felhőtlenül mosolyogsz annak ellenére, hogy 5 órája magas sarkúban vagy – de arra fognak először gyanakodni, hogy talán túl sok pálinkát ittál, a titkos kispárnára nem is gondolnának. Ha-ha-ha!)

4)Ragaszd össze a lábujjaidat!

Van a közelben a kötszerek rögzítéséhez szükséges selyemszalag? Pompás! Ragaszd össze vele a harmadik és a negyedik lábujjadat – egyébként van köztünk biológus? Mert igazán megírhatná kommentben, hogy hogyan nevezzük a lábujjainkat pontosan, mivel valószínűnek tartom, hogy nincs gyűrűs ujjunk a lábunkon. – Állítólag a modellek is ezt a praktikát alkalmazzák a kifutókon és ők elég boldognak tűnnek a kifogástalan járásukból ítélve, a magas sarkak ellenére, amiben föl-alá sétálgatnak egész nap, hiszen így kényelmesebbek a legszűkebb cipők is. Egy próbát megér!

5)Vond be plüss anyaggal a cipőd belső vonalát!

Vagy bármilyen puha anyaggal. Lehet kapni különböző szőrös, puha cipőbetéteket és olyan balerina cipőket is, aminek bélelt a belseje – bár még senkit nem láttam ilyet hordani. 😀 Mindenesetre, egy cipésznél meg lehet érdeklődni, hogy tudomása szerint milyen bélést érdemes egy cipő belső vonalára helyezni, hogy ne törje fel a lábadat. Csak egyszer kell megcsináltatni és egy életre szóló, kényelmes cipőt kaptál!

6)A hőtágulás csodái

Ha túl szűk egy cipő, a hőtágulás törvényeivel hathatunk rá. Mielőtt felvennéd melegítsd fel (lehetőleg ne mikróban, hanem egy hajszárító segítségével) és máris könnyebben belemegy a lábad és nem fog annyira szorítani! Ha nagy a baj, azzal is lehet kísérletezni, hogy vizes újságpapírt vagy egy kisebb zacskó – jól bezárt – vizet teszel a cipő belsejébe, aztán beteszed a mélyhűtőbe fél napra. Majd kiveszed, hagyod kiengedni és megszáradni.Ezzel a módszerrel akár egy-fél mérettel is nagyobbá teheted a lábbeliket – én a bőr Conversemet is így tágítottam ki. 😀

7)Válassz egy kicsit nagyobb cipőt!

A mélyhűtős, vizes cipőtágításnál egyszerűbb és megfontoltabb módszer az, ha már a boltban egy kicsit nagyobb cipőt választasz. Tudom-tudom. Vannak olyan cipők, amelyeknél ez a módszer nem működik, de egy helyes orrú lábbelinél például jobb, ha egy fél számmal nagyobbat szerzel be.

8)Védőtapaszok mindenhol

Nem csak zselés tapaszokkal és talp párnákkal lehet felfegyverkezni a vízhólyagok és egyéb, a cipők által okozott, nem túl kellemes harci sérülések ellen, hanem különböző védőtapaszokkal is. Ezeket a cipő belsejébe, konkrétan azokra a helyekre kell ragasztani, ahol fennáll a veszély, hogy nyomni fogja a lábadat. Nemes egyszerűséggel pedig, ha tudod, hogy mely helyeken szokta feltörni az új cipő a lábadat, ragaszd be előre egy sebtapasszal az érintett felületet!

9)Járj helyesen!

Has behúz, a hát egyenes, a lépések kisebbek – ennyi lenne a magas sarkú járás-technika. Lépj kisebbeket, figyelj oda a testtartásodra, emeld fel a fejed és legyen a középpontban a testsúlyod. Ha ezekre koncentrálsz, nem csak esztétikusabban fogsz kinézni a 10 centis magassarkúdban és nem úgy, mint egy görkorcsolyázni próbáló gazella, hanem sokkal biztosabban és, ami a legfontosabb, kellemesebben, könnyebben is fogod érezni magad. Gyakorolj otthon az álomcipőben, és nem lesz gond!

10)Mindig legyen B-terv!

A gyönyörű, csodás és elképesztően szép magassarkú cipellőd mellett, nem gond, ha van nálad egy váltó, csodaszép, hasonló stílusú lapos talpú is – már csak a biztonság kedvéért is. A kényelmes és stílusos balerinacipőkről már írtam is korábban. Csak beleugrasz és folytatódhat az egész éjszakás buli, hiszen az a lényeg, hogy jól érezd magad, és ezt semmiképpen se add fel egy cipő kedvéért sem!

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/05/17/hogyan-lehetne-kenyelmesebb-a-cipom/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?