Mi kell egy esküvőhöz?

Elsősorban egy menyasszony és egy vőlegény és egy közös elhatározás, hogy lemondanak minden más szépről és jóról, kívánatosabbról. Na de viccet félre téve eléggé szubjektív tud lenni erre a kérdésre a válasz. Ugyanis a legszűkebb körből kiindulva a legextrémebbig elkalandozva írhatnám, hogy bármi belefér egy esküvői témakörbe. Véleményem szerint az a legjobb esküvő, ami ténylegesen a párról szól, a közös ízlésvilágukat tükrözi.  🙂

Ha csak maga az esküvő szóra koncentrálunk, akkor elég lesz a jegyespár, két tanú és a személyi igazolványok, na meg egy felhatalmazott személy, aki az adott ország törvényei értelmében hitelesíteni tudja az eskütöket.

Ha tágabb körben kezdünk el gondolkodni, akkor szükség van egy helyre, ahol megtudjátok ünnepelni a döntéseteket, hogy kitartotok egymás mellett, meghagyjátok a társatok szabadságát és tiszteletben tartjátok, hogy néha szüksége van egyedüllétre és kis magányra is. Utána vendégekre, akik veletek ünnepelnek, számukra és számotokra is ennivalóra, sütire, sörre, borra és pálinkára.

Gondoskodni kell még a szórakoztatásról is, ezért kell zene esküvőre. Na de milyen zene?

  • Ha falusi lakodalom mellett döntötök, akkor Dj-t semmi esetre se hívjatok, inkább jöhet egy jó prímás, aki megfelelően tudja húzni a talpalávaló népi zenét.
  • Modern esküvőre jöhet, együttes, Dj, aki akár az általatok összeválogatott slágereket is lejátssza.

Jó, ha van egy esküvőnek koordinátora, aki megkönnyíti jó esetben a fiatal pár dolgát, és leveszi a vállukról a terheket, Ő az esküvő jellegéből kifolyólag lehet:

  • Gazda/vőfély
  • „Hibrid ”(akinek birtokában van az „Esküvőre fel!” című Napló, az tudja, hogy kik ők)
  • Ceremóniamester, Ceró
  • CMV (ceremóniavezető)

Modern esküvő vagy falusi esküvő a számodra megfelelő?

Ha fontos, és szerintem az, akkor kell egy fotós, aki megörökíti a Nagy Napotok eseményeit. Ha akartok, akkor lehet videós. Beszélhetnék a fotózások jellegéről, de ez most nem az a bejegyzés, talán egy másikban. 🙂

S még szükség van, menyasszonyi és vőlegényi ruhára, amiben megtudtok jelenni az esküvőtökön. Direkt nem írok színeket és fazonokat, mert ezt már az ízlésvilágotok, személyiségetek befolyásolja.

Ami még kellhet, az valamennyi tőke, ahhoz, hogy a fentebb kiemelt fontosabb dolgokat leelőlegezhessétek. Előre senki sem gondolja meg, de az esküvő nem épp a legolcsóbb ünneplési forma, de hiszem, hogy a legszebb, legnagyobb és legemlékezetesebb összejövetel, ami történhet az ember életében.

A legutolsó dolognak pedig, azt írnám, hogy egy esküvőhöz szeretet és egymás iránti tisztelet kell. Kell az, hogy ismerjétek valamennyire egymást, de ha nem ismeritek, akkor az előkészületek alatt sokkal több információt szereztek meg egymásról. A szervezkedési feladatok rávilágítanak az erős és gyenge oldalatokra. Megmutatkozik, hogy mennyire tudtok kompromisszumokat kötni, elviselni egymás érzelmi változásait.

Szóval az esküvői előkészületek megmutatják, hogy milyen is lesz az Esküvő utáni élet, de gondoljatok bele, az igazi kaland és változás csak most kezdődik.

Köllő Nóra – Esküvői Cmv és szervező

Nóra adatlapját megtekintheted IDE kattintva!

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?