Minden vendég imádni fogja – Vattacukor az esküvőn

Szép, különleges, megörülünk, ha megérezzük az illatát és sosem megy ki a divatból. Ezen az örök érvényű koncepción alapszik a VattaCKR is, akik a menyasszonyok új kedvenc esküvői kellékét biztosítják: a vattacukrot.

Újvári Ferenc és Schmidt Norbert VattaCKR vállalkozásának pont annyira örülhetnek az édességre és valami pihe-puha pluszra vágyó menyasszonyok, mint én, amikor megpillantottam a bloggereknek kiküldött ajándékcsomagokat, amelyen belül, a Baba tusfürdő kíséretében ott tündökölt egy kis üvegcsében egy dizájnos, rózsaszín vattacukor, majd amikor lenyomoztam, hogy mégis kik készítenek ilyen szép vattacukrot, rájuk találtam; az első dolog pedig, amit megláttam az oldalukon, az esküvői hirdetésük volt.

Nem hiszek a véletlenekben, a blogból gondolom, sejtitek, hogy imádom az esküvőket, ezzel egyidejűleg pedig rajongok a vattacukrokért is. Erre rábukkanok a VattaCKR oldalára, majd rögtön a „vattacukor az esküvőre” képükre. Véletlen lenne? Nem hiszem. Így hát, a vattacukor mesterekkel beszélgettem, akik elárultak mindent, amit tudni érdemes a VattaCKR tricikliről és a modern cukorfelhőkről.

Hogyan indult a VattaCKR – milyen alapgondolat vezérelte?

Már évekkel ezelőtt felvetődött bennünk a gondolat, hogy csatlakoznunk kéne a hazánkban immáron pár éve dúló „gasztroforradalomhoz”, a street food kínálat bővítéséhez. Sokat gondolkoztunk, hogy milyen termékkel jelenhetnénk meg a piacon. Kerestük, hogy mi az, ami a megnövekedett minőségi igényeknek megfelelően még nem elérhető itthon és így vetődött fel a vattacukor ötlete.

Baráti beszélgetésekből az derült ki, hogy szinte kivétel nélkül mindenki szereti a vattacukrot, de sokan a koszos, ütött kopott tipikusan majálisos árusoktól már nem szívesen vásárolnak. Ebből az alapgondolatból kiindulva, saját ötleteket felhasználva, és a nemzetközi trendeket végigpásztázva megalkottuk a VattaCKR-t, Magyarország első dizájn vattacukros triciklijét. A sok előkészítést követően idén májusban debütáltunk a nagyközönség előtt.

Vattacukor az esküvőn

Vattacukor az esküvőn.

Miben másak a VattaCKR édességei, mint a hagyományos, strandon kapható társaik?
A dizájn élmény mellett elsősorban talán az alapanyagok minőségét emelnénk ki. Nem hagyományos kristálycukorral dolgozunk, hanem ökológiai gazdálkodásból származó, egészségesebb társával. Kalóriában ugyan nincs különbség a normál cukorhoz képest, de úgy gondoljuk sokaknak számít, hogy több előnye mellett például vegyszermentes földeken termelték az alapanyagot, így a vattacukrot, amelyet elfogyasztanak.

Az aromáink egyelőre sajnos még nem organikusak, de már dolgozunk azon, hogy ebben is úttörők legyünk a hazai piacon. Ezen kívül mi nem hurkapálcára, hanem kifejezetten a VattaCKR számára gyártott papír tölcsérekre csavarjuk föl a levegős cukorfelhőket, s újdonságnak számít az is, hogy egyéni igény alapján, robbanócukorral, karamellel vagy éppen ehető csillámporral, úgynevezett toppinggal bolondítjuk meg a jól ismert alapízeket. Arra is ügyelünk, hogy a vásárlói élmény teljes legyen, így előre csomagolt, nedves törlőkendőt is kínálunk a vattacukrokhoz.

Hogyan tudjátok elképzelni a vattacukrokat egy rendezvényen?

A triciklink elég mobilis, így elsősorban triciklivel képzeljük el a kitelepülést. Véleményünk szerint így teljes a kép. Választható ez a verzió, illetve természetesen lehetőség van előre gyártott, üvegbe vagy fóliába zárt édességek megrendelésére is. Egy esküvőn a legfontosabb az, hogy minden apró részlet klappoljon és a pár igényeinek megfelelően változzon.

Így egyedileg brandingelt (például a pár nevével, az esküvő témájának megfelelő színekkel, mintákkal, rajzokkal vagy logójával díszített) triciklire is lehetőség van, éppen úgy, mint egyedileg matricázott előre gyártott vattacukrokra. Minden a pár igényein múlik, ehhez alkalmazkodik aztán az árajánlat.

Vattacukor az esküvőn

Vattacukor az esküvőn.

Mit kell tennie egy menyasszonynak, aki beleszeret a színes vattacukrokba és úgy dönt, az esküvőjén is szeretne belőlük? Hol érhet el Titeket, személyesen megbeszélésre is van lehetőség?

A Facebook oldalunkon és a weboldalunkon található bármely elérhetőségen megkereshetnek minket az érdeklődők, általában egy napon belül válaszolunk is a megkeresésekre. Előzetes igényfelmérést követően természetesen a személyes megbeszélés következik, ahol tovább kristályosodhatnak az igények és ahol már megkezdődik a konkrét munka is – kóstoltatással, mintákkal karöltve. 

Milyen csomagolásban érhetőek el a vattacukrok?

Eddig egy egyedi felkérésre készítettünk csatos üvegben vattacukrot a Baba márka számára. Szeretnénk ennek az olcsóbb verzióját is elkészíteni, így tervben vannak egyéb kreatív csomagolási módok is, amelyek többek között például egy esküvőn szupercukin mutatnának.

Hol találhatnak meg Titeket a vattacukor rajongók? Van üzletetek is – esetleg terveztek nyitni egy kifejezett „vattacukor mennyországot”?

A Facebookunkon rendszeresen kommunikáljuk, hogy milyen rendezvényeken leszünk elérhetőek, ahol találkozhatnak velünk az érdeklődők. Sajnos – bár szerencsére nagyon sokan érdeklődnek efelől – egy üzletet nyitni egy ennyire szezonális termékre nem feltétlenül lenne világmegváltó gondolat. Mindenesetre gondolkozunk azon hogyan lehetnénk sokkal jobban jelen a hétköznapokban.

Vattacukor az esküvőn

Vattacukor az esküvőn.

A VattaCKR csapatnak nemrég a Baba tusfürdővel – ahogyan a bevezetőben is említettem – volt egy együttműködése, amikor is a bloggerináknak és újságíróknak küldtek csatos üvegben az új cseresznyés illatú tusfürdő bemutatásához stílusosan igazodva, ugyanilyen ízű vattacukrot. Az Instagramot elárasztották a rózsaszín, vattacukorral és tusfürdővel tarkított bejegyzések, aminek a csapat nagyon örült – ahogyan annak is, hogy igent mondtak a megkeresésre. Viszont, sajnos nem tudnak mindent elvállalni, hiszen dolgozó emberek, akik munka mellett, leginkább hétvégén szakítanak időt az új hobbijukra és üzletükre, a mesébe illő vattacukor gyártásra. A cseresznyés ajándékok mellett, az én személyes kedvencem a magyaros vattacukor lett, ami senki ne ijedjen meg, nem lecsó ízű, hanem a magyar zászló színeiben pompázik a napfényben (lent a képen láthatjátok is) – és az Európa Bajnokság meccseihez pont tökéletes lehetett, de egy olyan esküvőn is el tudnám képzelni, ahol mindenképpen szeretnék kihangsúlyozni a magyar származást. És, ha máshogy nem lehet, mondjuk el vattacukorral!

A csapat azt is elárulta, hogy az ő személyes kedvenc ízük a lime és a banán. Az eddigi tapasztalatok alapján azonban a vattaCKR fogyasztók favoritjai inkább a klasszikusabb ízek, a toppingok közül pedig naná, hogy a robbanócukor a befutó. Mégis ki nem szereti nyitott szájjal hallgatni a robbanócukor pezsgésének hangját? Na, ugye!

Mivel a vattacukrok személyre szabhatóak, így nem hiszem, hogy lenne olyan esküvő, amelynek a stílusába ne lehetne beilleszteni egy falatnyi vidámságot – gondoljunk csak a vendégseregre, na meg a gyerekekre, akik tátott szájjal figyelik a rózsaszín triciklit vagy a vattacukrokkal telepakolt desszertasztalt! Úgyhogy, aki egy kis pluszra vágyik a nagy napon, annak nincs más dolga, mint felmenni a VattaCKR Facebook vagy web oldalára, elájulni a gyönyörű képek láttán, majd írni egy üzenetet és elkezdeni beszélgetni a nagyon kedves és segítőkész csapattal, hogy tényleg olyan formában tehessék édesebbé az esküvőt, amilyenbe csak elképzeltétek! Ha pedig, nem esküvőről van (még) szó, akkor is célszerű követni őket, hogy megtudhassátok, hol ehetitek legközelebb az ország legmenőbb és legszebb vattacukrait. ♥

 

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/07/08/minden-vendeg-imadni-fogja-vattacukor-az-eskuvon/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?