Nászút helyszínek

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-01

Ha oda mehetnél nászútra, ahová csak akarsz, te hová vennéd a jegyet?

Ha még nincs ötletetek vagy nem tudtok dönteni, segítek.

Összeválogattam 5 tökéletes helyszínt a mindennapoktól elszabadulni vágyó szerelmes pároknak. Az álomnászút egyik feltétele a helyszín kiválasztása, hiszen ezalatt a pár nap alatt életetek egyik legszebb vakációját tölthetitek együtt.

A nászút kellékei: a fehér homok, a pálmafák és a ragyogóan kék tenger, de az alábbiakban a történelmi és kulturális csodákat kínáló országok iránt vonzódó párok is találhatnak megfelelő helyszínt.

1. A romantika fővárosa: Velence

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-02
Velence a nászutasok egyik kedvenc helyszíne, minden évszakban megunhatatlan, világszinten ismert város.
A szűk macskaköves utcák, a paloták, a régies múltat idéző házak, a lagúnák szépsége, az olaszok vendégszeretete azonnal magával ragadnak.

A helyiek hajóval (vaporettoval) közlekednek. A Canal Grande-n végighajózva megismerni Velencét örökre szóló élmény. Hogyha nászúton vagytok, ne hagyjátok ki a gondolázást, hiszen ebben rejlik Velence igazi romantikája, végigsiklani a csatornán rengeteg szépséget rejt magában.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-03

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-04

Ha Velencét választjátok a nászút helyszínének, semmiképpen se menjetek úgy haza,hogy nem vaporettóztok el a lagúnához tartozó szigetekre: Muranora és Buranora.

Murano világszinten híres az üveggyártásáról, 2 euróért bemehettek egy gyárba is, ahol röviden bemutatják nektek az üveggyártás folyamatát.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-05
Burano a csipkekészítéséről és a színes lakóházairól híres. A szigetre lépve egy mesevilágba léptek, ahol a színek sokasága magával ragad. Tökéletes helyszín egy romantikus tengerparti sétához is.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-06

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-velence-07

2. Mallorca: a tengerpart szerelmeseinek

Azoknak a pároknak, akik az esküvő fáradalmait a tengerparton pihennék ki, tökéletes helyszín lehet a spanyol sziget, hiszen Mallorca hófehér homokkal, kék tengerrel, kókuszpálmás sétányokkal vár benneteket.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-mallorca-08

Számos szórakozási lehetőséget, természeti látnivalót nyújt és rejt a sziget. Ha semmi másra nem vágytok, csak a nyugalomra, és szerelmetek társaságára, akkor a sziget eldugott kis öbleit keressétek, fedezzétek fel együtt ezeket a csodálatos helyeket. Hogyha pezsgő életre vágytok, akkor Palma városa nem fog csalódást okozni, hiszen itt éjszaka sem áll meg az élet.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-palma-09

3. Párizs: a szerelem városa

Szerelem, Szenvedély, Romantika: Párizs. A szerelmesek városa. S még annál is több.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-parizs-10

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-parizs-11

Ha vonzódtok a történelmi és kulturális csodákban gazdag helyekhez, akkor gondolkodás nélkül megvehetitek a repülőjegyet Párizsba, ahol nászutatok során igazi kultúrsokkban lehet részetek.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-parizs-12
Itt minden adott, hogy életre szóló élményeket szerezhessetek: belekóstolhattok a francia gasztronómiába, végig járhatjátok a város nevezetességeit, az Eiffel totony tetejéről csodálhatjátok meg a világ egyik legszebb városát. Elmélyülni a város szépségében nem elég csupán egy hosszú hétvége, hogyha időtök engedi, maradjatok többet. Megéri!

4. Bari és környéke-az olasz csizma sarka

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-bari-13
naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-bari-14

Bari nem annyira felkapott a turisták körében, mint mondjuk Párizs vagy Velence, de ez nem jelenti azt, hogy a tengerparti város és környéke nem rejt magában nagyon sok látnivalót és különlegességet. Olaszország délen egy másik oldalát mutatja, az árak is alacsonyabbak, mint északon. Olyan, mintha a nyugalom szigetére érkeznénk, ahol senki nem siet sehova, ahol a helyiek időt hagynak a délutáni sziesztára is, csak késő délután bukkannak elő, estére ellepik az utcákat, sétálnak, kutyát sétáltatnak. Délen sokszorozódik az olaszok kedvessége és vendégszeretete.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-bari-15

A helyi vonatjárattal könnyen és olcsón eljuthatunk a közeli városokba.
Polignano a Mare, Bari megye gyöngyszeme, egy tenger menti sziklára épült település, ami élőben is ugyanolyan szemkápráztató, mint a képeslapokon. Bár strandja nem homokos, de a kavicsos öbölben megmártózni nem mindennapi élmény.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-polignano-a-mare-16

 

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-polignano-a-mare-17

Alberobello Bariból vonattal megközelíthető. Az Unesco Világörökségek Listájára is felkerült. A városka különlegessége a trullok-nak nevezett épületegyütteseiben rejlik. Egynapos kirándulásnak tökéletes választás az ifjú házasoknak, hangulata lenyűgöző.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-alberobello-19

 

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-alberobello-20

5. Svájc-az Alpok országa

Hogyha a tenger morajlása helyett inkább a hegyek vonzanak, akkor Svájc döbbenetes panorámával vár minden oda utazót. Valódi kalandot jelenthetnek a hegyi túrák, ahol a természet megőrizte valódi és romlatlan szépségét.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-svajci-alpok-21

Az Alpok szíve Lucern környéke. Egyedi élményt nyújt, hogyha felmetek a Pilátus-hegyre, fentről szemkápráztató kilátás nyílik a városra és a hegyek közé ékelt tavakra. A hegyre feljuthattok a világ legmeredekebb fogaskerekűjével vagy akár libegővel is.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-lucern-21

Európa legnagyobb vízesésével is Svájc büszkélkedhet, Schaffhausenben találjátok meg a Rajna-vízesést. A vízesés alján egy kilátó épült, ahonnan karnyújtásnyira dübörög a látogatókra a Rajna vize. Egyszerűen lenyűgöző a látvány, és felejthetetlen az élmény.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-shaffhausen-22

Zürich Svájc legnagyobb városa, de ennek ellenére a belvárosi részt pár óra alatt be lehet járni. A városban tökéletes összhangban keveredik a régi az újjal. Kellemes sétákat tehettek a tóparton, feltérképezhetitek a legfinomabb cukrászdákat, ahol megkóstolhatjátok a világhírű svájci csokit. Egy napos hajókirándulást is tehettek a Zürichi-tópart menti falvak és kisvárosok mentén.

naszut-lehetosegek-a-hazasodnal-ajanlasabol-zurich-23

5+1 🙂 Hajdúszoboszló-az Alföld fürdővárosa

Hogyha nem akartok sokat utazni, csak kikapcsolódásra, csendre és üdülésre vágytok a nászút alatt, akkor autózzatok el a magyarországi Hajdúszoboszlóig, ahol adott minden ahhoz, hogy a nászutatok tökéletes legyen. A város vonzereje a gyógyvizében rejlik. A fürdőkomplexumban gyógyfürdő, strand, Aquapark és az újonnan épülő Aqua Palace vár benneteket. A nyári szezonban esténként is számos pogram közül választhattok, zenés estek, koncertek, kiállítások és különféle rendezvények színes palettája tárul elétek.

Ha megvan a helyszín, már csak egy tervet kell elkészítenetek ahhoz, hogy minden gördülékenyebben menjen. A legfontosabb, hogy ne hagyjátok otthon a kalandvágyatokat, merjetek elindulni, és a nászút alatt közösen felfedezni a világunknak egy részét, amit eddig még nem ismertetek.

Balázs-Kercsó Adél, utazásszervező

Itt kérhetsz tőle ajánlatot:  http://hazasodnal.com/tagok/balazs-kercso_adel/

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?