Nemzetközi kitekintő: Barcelona Bridal Fashion Week 2016.

New York után Európa is csatlakozott a menyasszonyi ruhák trend előrejelzéseihez, és csodás dolgokat mutattak be múlt héten a Barcelona Bridal Fashion Week 4 napos rendezvényének keretein belül. Egyik “fashionista” ismerősünk ráadául éppen kint él Barcelonában, éppen volt ideje elmenni erre a fantasztikus divatbemutató sorozatra és így nagyjából első kézből értesültünk 2017 top trendjeiről.

3 DIMENZIÓS CSIPKE KÖLTEMÉNYEK

Az első dolog, amivel a kifutópályán szembesültek a látogatók és a menyasszonyi ruha guruk, hogy a tavaly hansúlyosabbá vált virágos, csipkés rátétek egészen kreatív módon és formában, általában 3 dimenziós műalkotásként jelentek meg az idei kollekciókban. Több tervező is használta ezt az eszközt, a szinte önálló életet élő csipke csodát, ami egészen királykisasszony hangulatot teremtett. Olyan volt, mintha a a ruhák a kifutó felett lebegnének, egyszerre volt könnyed és súlyos a jelenlétük. Fantasztikus érzés lehet az életben egyszer viselni egy ilyet. A csipke-csodák képviselői leginkább a következő tervezők közül kerültek ki:

Marco & MariaJesus PeiroNaeem KhanGalia Lahav

Csipkés menyasszonyi ruha.
eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_03_hazasodnal
Esküvői ruhák a barcelonai divatbemutatóról.

BACK TO THE ’70-S

Hogy jön össze a hippi korszak és a menyasszonyi ruha? Hát persze, hogy kreatívan! Elsőként YolanCris divattervező mutatta be bohém ruhakölteményeit, de sok feltörekvő tervező választotta idén a “Peace, Love, Happiness” életérzést. Hatalmas kalapok, fehér-ezüst színek, rojtok, kendők, hosszú köpönyegek és még hosszabb ingek. Ha pedig a templomba nem is, de szabadtérre annál inkább jól kihasználható hatalmas napszemüvegek. Valószínűleg Janis Joplin ezekből a kollekciókból választott volna menyasszonyi ruhát magának…

A 70-es évek divatos esküvői ruhája.
Divatos esküvői ruha a 70-es évekből.
Menyasszonyi ruha a 70-es évek divatja szerint.
Egyszerű és elegáns menyasszonyi ruha a 70-es évekből.
Esküvői ruha a barcelonai divatbemutatón.
Esküvői ruhák bemutatója Barcelonában.

CSIPKE ÉS TÜLL AZ ÖRÖK SZERELEM

A csipke és a tüll meséket idéző párosítása magával ragadó és “szuper romantikus+. Emellett tényleg nem lehet, csak szerelmes érzésekkel elhaladni. Ezek a fantasztikus kombinációk egyszerre légiesek, elegánsak, ártatlanok. Hamupipőke legszebb szerelmes álmait idézik.

Csipke díszítéses esküvői ruha.
Csipke díszítéses menyasszonyi ruha.
Csipke és tüll meséket idéző esküvői ruha.

PASZTELL SZÍNEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Mindig rajongtam a fehéren túl gondolkodó tervezők ruháiért. Ráadásul az idei paletta a pasztell színeket helyezte előtérbe, így születtek meg a kifutóra ezek a fantasztikus galambszürke, vattacukor rózsaszín, őszibarack és halvány kék ruhaköltemények. Ezeknek a színeknek nagy előnye, hogy  bár legfőképpen a tél- és tavasz típusú nőknek állnak jól, de mindegyik típus talál benne olyat, ami kiemeli a bőr porcelánfehérségét, vagy ellenkezőleg, a kreol jellegét. Egy dologra azonban ezeknél a ruháknál figyeljetek: a nem megfelelő tónus sápaszthatja a menyasszonyt és ez a fotókon még jobban kijön, mint élőben!

eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_14_hazasodnal
eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_15_hazasodnal
eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_16_hazasodnal

HÓFEHÉRKE KÖPENYE

Aki emlékszik még Walt Disney Hófehérke című mese feldolgozására, az biztosan emlékszik arra is, hogy milyen köpeny volt rajta. Ennek különleges transzformációját látthattuk a kifutókon Barcelonában, köpönyegek minden mennyiségben. A köpenyek kölcsönöznek egyfajta drámai és varázslatos hangulatot a menyasszonyi ruhának, de viselőjüktől elvár egyfajta merészséget. Olyan ez, mint szertornán a megfelelő szer kiválasztása. Aki nem tud még egy anyagot önmagán, annak minden játékosságát kihasználva  együtt mozogni, létezni, anak csak teher lesz a viselete.

eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_17_hazasodnal

A Pronovias divatmárka még egy szinttel magasabbra emelte a köpeny funkciót még a koszorúslányok esetében is: igazi puha, tüll fejlövés alkalmanként pelerinnel párosítva. Mesteri.

eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_18_hazasodnal
eskuvoi_ruhak_nemzetkozi_divatbemutato_19_hazasodnal

Nektek a fentiek közül melyik volt a kedvencetek? Én azt tudom mondani, hogy ezekből bármelyik irányt is választja majd leendő menyasszony, mindenképpen csodálatosan és meseszerűen fogja benne magát érezni.

És végül, de nem utolsósorban következzen az eseményről egy video anyag, érdemes rácsodálkozni az elegáns helyszínre, a ruhák elképesztő kretavitiása és profi megmunkálására.

 forrás: Barcelona BFW 2016 // greenweddingshoes.com

Madarász Zsuzsi, Green wedding esküvőszervező

Olvassátok Madarász Zsuzsi hasonlóan érdekes cikkeit: http://greenwedding.blog.hu/

Magyar nyelvű forrás: http://greenwedding.blog.hu/2016/05/05/nemzetkozi_kitekinto_barcelona_bridal_fashion_week

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?