Rövid a hajad? Mi lesz így veled az esküvőn?

Frizuratippek rövid hajú menyasszonyoknak – mert a rövid haj is lehet ugyanolyan gyönyörű és hercegnős, mint a hosszú!

Sok nő dönt úgy a nyár beköszöntével, hogy a nagy melegre való tekintettel, köszöni szépen, nem szeretne a hajával bajlódni a 40 fokban, és inkább levágatja hosszú sörényét. Nem tartoznak közéjük azonban a hajukat gondosan növesztgető menyasszonyok, akik ricinusolajjal a hajukon alszanak, vitaminokat szednek, kókuszolajjal kenegeti a hajvégeiket és az olló gondolatától is a rosszullét kerülgeti őket, hiszen mégis ki látott már menyasszonyt tökéletes, egészséges és hosszú haj nélkül?

hajfesules_hazasodnal_00

Nem tudom, honnan származik ez a “csak a hosszú hajú menyasszonyok a szép menyasszonyok” ideológia, de olyan, mintha a rövid hajú nők egyszerűen nem lennének jogosultak a házasságkötésre. Alig látni olyan esküvői magazint, filmet, tévéműsört, blogbejegyzést vagy videót, amiben rövid hajjal vonulnának az oltárhoz a nők. Tény, hogy nagyon szép a hosszú haj, de azért nem kell annyira görcsösen ragaszkodni hozzá, hiszen a rövid haj is mutathat gyönyörűen az esküvőn.

A helyzet nagyon egyszerű: van, akinek a rövid haj áll jól, és van, akinek a hosszú. A két eset között pedig számtalan jellegzetesség, probléma és stílusbeli különbség predesztinálhatja valakinek a frizuráját. Igenis van létjogosultsága a rövid frizuráknak az esküvőkön és nem kéne azon aggodalmaskodnia egy menyasszonynak és nőnek sem, hogy mi van akkor, ha egy kicsit rövidebb a haja, mint mondjuk öt évesen azt megálmodta. A félhosszú vagy teljesen rövid hajból is lehet hercegnős és elképesztően gyönyörű frizurákat készíteni, nem kell éveket várni arra, hogy férjhez mehessünk, csak azért, mert levágattuk a hajunkat – kész szerencse! Szóval, rövid hajú menyasszonyok figyelem, ne hallgassatok a hosszú haj-pártiakra! Ha jól érzitek magatokat, nincs min gondolkozni, csak megnézni az alábbi képeket és kiválasztani, hogy melyik ötlet tetszik a legjobban, aztán futás az oltárhoz!

A nyári esküvők slágerei: virágos fejdíszek és koszorúk

Előre is elnézést kérek mindenkitől, de én TELJESEN beleszerettem ezekbe a virágos fejdíszekbe, ezért rengeteg virágba borított frizurás képpel készültem. Nagyon vidámak, teljesen rövid és félhosszú hajhoz is mehetnek, igazi tavasztündért varázsolnak a viselőjükből és feldobják a legegyszerűbb menyasszonyi ruhát is. Lehetnek nagyobbak vagy kisebbek, tűzhetjük őket csak hátra vagy oldalra, de, mint egy hajpántot vagy koszorút is viselhetjük őket. Egy laza, szabadtéri esküvőhöz tökéletesek! Gyanítom, hogy saját kezűleg is simán elkészíthetőek, nem kell egyből a boltba rohanni – elég egyeztetni a dekorosunkkal vagy simán venni pár gyönyörű virágot és voilá, megvan a fejdíszünk!

Laza, mégis romantikus fonatok

A fonatok elkészítéséhez szükség van némi alapanyagra, tehát a nagyon rövid hajakat ez esetben érdemes hagyni nőni egy kicsit, hogy ilyen romantikus, tökéletes frizurát kapjunk végeredményként. Nem csak menyasszonyoknak, de vendégeknek is nagyszerű választás lehet – meg úgy nyáron mindenkinek. Pinteresten számtalan “használati útmutató” várja az elkészítés iránt érdeklődőket. Úgyhogy: fonásra felkészülni, vigyáz, kész rajt!

Rövid fátylak

Még hogy csak a hosszú hajba lehet fátylat tenni! A rövid fátylakat mintha a rövidebb frizurákhoz találták volna ki. Az ötletes megoldásoknak csak a képzelet szabhat határt, kissé klasszikus, de mérhetetlenül elegáns lesz az összhatás, az egyszer biztos! Az első képen pedig láthatjátok, hogy akár a hosszú fátyol is milyen jól mutathat egy kis kontyban – csak a megfelelő hajékszert vagy csattot kell hozzá megtalálni!

Apró ékszerek és díszek

Korábban már írtam cikket a hajékszerekről, és továbbra is tartom magam ahhoz az álláspontomhoz, hogy csodásak ezek a kiegészítők és a legegyszerűbb – esetünkben legrövidebb – frizurában is jól mutatnak. Nem is ragoznám tovább, hiszen mesések!

Könnyű kontyok

A kontyok elkészítéséhez szintén – akárcsak a fonás esetében – nem árt, ha van az embernek némi haja, amiből ugyebár létrejöhet a remekmű. Ha ez megvan, akkor nem árt ha egy fodrász ügyeskedik a hajunkkal, mert a rövid haj esetében duplán olyan nehéz összehozni egy valamirevaló kontyot a fejünkön, mintha hosszabb tincseink lennének. Ha kész az alkotás, ezt is díszíthetjük… virágokkal. Bocsi, én mondtam, hogy nagyon tetszenek a virágos megoldások! De hát nem nagyon szépek?!

Pasztell színek

A pasztell színek divatosak és megosztóak is. Vannak, akik a lázadó tinilányokkal azonosítják ezeket az árnyalatokat, mások pedig igazi divatikonként tekintenek a halvány rózsaszín, kék vagy lila hajjal sétálgató lányokkal – lehet szeretni és utálni is. Mégis, mi más dobhatná fel az egyszerű frizuránkat, ha nem egy ütős és különleges szín, amivel kitűnhetünk a tömegből? Aki szereti az extrém megoldásokat, bátran gondolkozzon a pasztell színekben, hiszen mikor máskor tündökölhetnénk halvány rózsaszín hajjal, ha nem a nagy-naaagy napon? Na, jó, igazából bármikor tündökölhetünk vele.

Összefoglalva tehát, senki ne essen kétségbe, aki nemrég vágatta le a haját, majd rádöbbent, hogy nem biztos, hogy meg fog nőni olyan hosszúságúra, mint szeretné az esküvőig! Rengeteg a lehetőség, a hajékszerek és a virágos kiegészítők (már megint ezek a virágok) a fénykorukat élik, és szerencsére már egy halványlila hajú menyasszonyon sem lepődik meg senki. Oké, talán a pap vagy a nagyi.

Simon Boglárka

Cikk forrása: https://princessejour.wordpress.com/2016/06/11/rovid-a-hajad-mi-lesz-igy-veled-az-eskuvon/

Hasonló érdekes cikkeket olvashattok Simon Boglárka esküvői blogján itt: https://princessejour.wordpress.com/!

Köszönjük, hogy megteszed!

Ez az űrlap arra szolgál, hogy elküld nekünk a véleményedet. Hiba, észrevétel, javaslat és építő jellegű kritika esetén KÖSZÖNJÜK az őszinteségedet!

Sending

© Házasodnál 2021 - Készítette: repyx.com

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?